Semmelrecension: Wienerkamsemla, Östgöta Bageri & Café (Falköping)

Är ni fans av wienersemlor? Vi tycker att det är trevligt som variation – vem tycker inte om wienerdeg egentligen? Idag testar vi en wienerkamsemla från det falköpingsbelägna fiket Östgöta Bageri & Café.
Vikt: 210 gram
Utseende: Vi tycker att utseendet är aptitretande med den fina formen av en wienerkam, nötterna och florsockret på toppen samt mandelmassan som syns väl.
Smak: Vi tycker att de tre delarna i wienerkamsemlan harmoniserar väl med varandra – wienerkammen, grädden och mandelmassan. Mandelmassan är god men vi skulle gärna ha ännu mer textur i den och vi tycker att den är något söt. Wienerkammen är saftig och vi tycker att grädden är bra vispad. Det vi tycker saknas i semlan är kardemummasmak – i vanliga semlor är det ju kardemumma i vetebullen men det är det inte här. Kanske skulle det vara möjligt att tillsätta kardemumma i mandelmassan?
Slutgiltigt omdöme: Vi tycker att wienerkamsemlan på Östgöta Bageri & Café håller samma kvalité som den traditionella vetebullssemlan som vi recenserade från caféet tidigare i år. Både wienerkamsemlan och den traditionella semlan är goda på Östgöta Bageri & Café – vilket man föredrar beror helt enkelt på huruvida man är en vete- eller wienerperson.
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *