Semmelrecension: Semmelcheesecake, Landhs Konditori

Semla + cheesecake = det kan inte bli annat än bra, eller hur? Landhs Konditori har plussat samman de smarriga bakverken semla och cheesecake. Läs nedan vad vi tycker om deras semmelcheesecake:Utseende: Semmelcheesecaken ser ut som en härlig pralin med en chokladpinne, en stor klick mandelmassa och flagad mandel överst. Vem vill inte hugga in på ett bakverk med en så fin dekoration? I övrigt ser den ut som en traditionell cheesecake med kexbotten.

Smak: Cheesecakens botten är som sig bör crunchig med lite tuggmotstånd. Fyllningen har en mild och ganska neutral vaniljsmak. Det som lyfter smaken är mandelmasseklicken och den flagade mandeln. Den smakar bra ihop med fyllningen. Sedan smakar förstås chokladpinnen hyfsat gott också 😉

Allmänt omdöme: Semmelcheesecaken är en spännande hybrid mellan en klassisk semla och en cheesecake. Vi tycker att Landhs har lyckats bra med smakerna. Cheesecakens utseende går heller inte att klaga på – den är jättefin. Sammanfattande omdöme är en säsongsbetonad och inte alltför söt semmelvariant. Vi skulle dock önska en tydlig kardemummasmak i fyllningen eller att fyllningen skulle innehålla mandel för att den skulle komma ännu närmre en traditionell semla smakmässigt.

 

Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *