Semmelrecension: Budapestsemla, Landhs Konditori

Varje fredag i rådande semmeltider har Landhs Konditori en specialsemla. I samband med vårt besök på Landhs Konditori passade vi på att testa deras specialsemla budapestsemlan: en semla bestående av budapestbotten med fyllning av grädde, hallon och lemon curd. 
Vikt: Vi fikade på plats så tyvärr hade vi inte möjlighet att notera semlans vikt. 
 
Utseende: Utseendemässigt är semlan något blek och ser snarare ut som en budapestbakelse än som en semla. Vi tror att utseendet hade lyft om det hade anspelat på semlans innehåll – hur fint hade det inte varit med några hallon som dekor i grädden?
 
Smak: Smakmässigt tycker vi att budapestsemlan fungerar fint! Precis som att Landhs budapestbakelse är god i vanliga fall, är också budapestmarängen god i denna semmelvariant. Hallon- och lemoncurdfyllningen är god till marängen och grädden. Smakmässigt ligger semlan nära en budapestbakelse (på samma sätt som att prinsessemlan mer påminner om en prinsessbakelse). 
 
Sammanfattande omdöme: Var går gränsen mellan vad som är en semla och vad som är en bakelse? Utseendemässigt påminner budapestsemlan om en semla men smakmässigt är det mer än budapestbakelse. Vi tycker att det är en kreativ variant men om man är sugen på maräng kan man lika gärna äta en vanlig budapestbakelse. För traditionalisten som är sugen på en semla bestående av vetedeg, mandelmassa och grädde är detta inte rätt semla. För oss däremot så var det en trevlig, men inte så semmellik, smakupplevelse. 
 
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *