Semmelrecension: Kanelbullesemla, Turbinen (Tidaholm)

Idag är det lördag och 17 dagar kvar till fettisdagen – så vad passar bättre än att vi delar med oss av ytterligare en semmelrecension? Fettisdagen börjar ju närma sig. Idag recenserar vi en kanelbullesemla från Turbinen i Tidaholm.
Vikt: 175 g

Utseende: Kanelbullesemlan är riktigt vacker till utseendet. Den liknar mer en kanelbulle än en klassisk semla, men det innebär inte att vi blir mindre sugna på att testa den. Man kan enkelt beskriva utseendet som en kanelbulle med semmelfyllning.

Smak: Kanelbullen passar bra ihop med den traditionella semmelfyllningen i form av mandelmassa och vispgrädde. Tilläggas bör att kanelbullesemlan även kan beställas med vaniljfyllning. Turbinens mandelmassa är riktigt utsökt med stora mandelbitar i. Mums! Tyvärr är kanelbullen något torr vilket sätter ned smakbetyget.

Sammanfattande omdöme: Kanelbullesemlan är en innovativ semmelvariant som går hem hos oos både smak- och utseendemässigt Vi skulle kunna tänka oss ett högre betyg med tanke på den goda mandelmassan som är bland de bättre vi har smakat på. Men den torra kanelbullen sänker betyget något. Ett extra plus vill vi dock ge till Turbinen som fyller semlorna vid beställningen. Fräscht och trevligt!

Betyg:

Turbinen är ett café som Fikapatrullen håller varmt om hjärtat. Klicka här för att läsa vår ordinarie recension av Turbinen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *