Turbinen

Turbinen i Tidaholm är ett av de bästa caféerna som Fikapatrullen har besökt. Vi känner oss som hemma redan när vi kliver in genom dörren. Turbinen ligger på Turbinhusön som är en ö i ån Tidan. Här finns även andra stugor och bland dem finns en kaffestuga som drivs av Turbinen. I kaffestugan kan man köpa glass och våfflor under sommaren. Mums! Turbinen är dock öppet året om och utöver sitt fikabröd är man även kända för sitt surdegsbröd. Det finns också smörgåsar och pajer att köpa om man vill äta något matigare. Alla bakverk bakas i en stenugn. Inredningen i Turbinen präglas av den tidigare industrimiljön och den vackra tegelbyggnaden från 1930-talet är varsamt renoverad. Överlag är inredningen mycket stilren. Trots att det finns många sittplatser är lokalen luftig och man kan sitta enskilt och fika i godan ro.

Turbinen har verkligen ett trevligt utbud – se Fikapatrullens bilder – visst ser fikat gott ut? Det är verkligen svårt att välja mellan alla läckerheter, men till slut väljer en av Fikapatrullens medlemmar att hugga in på en mazarinkaka som är vackert dekorerad med vispgrädde och physalis. Kaka är saftig precis som en mazarinkaka ska vara och kakbiten är generös. Den andre medlemmen väljer att smaka på en pannacotta som är dekorerad med olika bär och frukter. Den smakar passionsfrukt och den är utsökt god. Dessutom smakar vi på en snittkaka med kardemumma. Den är knäckig med en tydlig kardemummasmak. Som ni säkert förstår trivs Fikapatrullen utmärkt med både mumsigt fika och en mysig cafémiljö. Därför kan vi ge er ett avslutande tips: Ta Turen Till Trevliga Turbinen Tidaholm!

 

Betyg: 

Fika: 

Dryck: 

Bemötande: 

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *