Semmelvåffla, Turbinen Tidaholm

Wienersemla, semmelwrap, nutellasemla, kanelbullesemla, vaniljsemla…kärt barn har många namn. Semmelvåfflan är en annan variant av den klassiska semlan – har du smakat på den? Det har Fikapatrullen gjort.

Vårt första möte med semmelvåfflan ägde  rum på Turbinen i Tidaholm. Det var ett angenämt möte där ljuv musik uppstod mellan oss. Precis som namnet avslöjar är semmelvåfflan en våffla som är dekorerad med mandelmassa och vispgrädde med flagad mandel som garnering. Turbinens våffla är god och frasig. Det är dock mandelmassan som ger våffelsemlan ett riktigt lyft. Det är en av de godaste mandelmassor som Fikapatrullen har smakat på. Den innehåller mandelbitar som ger den en extra crunch. Och det är rikligt med mandelmassa på våfflan. Härligt! Vi vill gärna ha en date med semmelvåfflan igen. Hoppas vi hinner träffas innan årets semmelsäsong är över!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *