Café Söder

Caféet har bytt namn och ägare till Cafe Wangerud, läs recensionen här

Vill du fika gott och plånboksvänligt i centrala Ulricehamn? Då kan Fikapatrullen rekommendera Café Söder som är ett mysigt kvartersfik med anor från 1927. Förutom ett trevligt fikautbud serveras även frukost, smörgåsar och dagens lunch för 72 kr (!).

Café Söders webbsida beskriver man sig som ett traditionellt arbetarcafé. Vid Fikapatrullens besök sitter också ett gäng hantverkare vid ett bord och avnjuter sitt elvakaffe. Vi gissar att de tillhör caféets stammisar. I övrigt är fikagästerna både yngre och äldre och stämningen är avslappnad och gemytlig.

Café Söders inredning är trevlig även om den inte sticker ut jämfört med andra caféer. Fikapatrullen uppskattar särskilt de fina bilderna med gamla Ulricehamnsmotiv som pryder caféets väggar.

Till sist måste vi besvara den viktiga frågan: hur smakade fikat? Och svaret är, jo tack, det smakade bra 🙂 Fikapatrullen valde en semla och en blåbärsprinsessbakelse. Semlan smakade som en traditionell semla och den goda semlebullen uppskattades särskilt. Bakelsen hade en god blåbärssmak som passade bra ihop med den söta marsipanen.

Fikapatrullens sammanfattande omdöme om Café Söder är ett mysigt och prisvärt fik med ett stabilt fikautbud.
Betyg:

Fika:

 Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *