Källarbageriet

Så här i semmeltider har Fikapatrullen begett sig till Källarbageriet för att testa semlorna. Inte nog med semlorna – vi har även testat bageriets hallonmuffins! Eftersom Källarbageriet inte har servering kommer vi endast att betygsätta bakverken och personalen.

Du kanske undrar var Källarbageriet ligger? Fikapatrullen kan berätta att det ligger i centrala Mullsjö, närmare bestämt på Mauritz väg. Enligt webbsidan är bageriets slogan ”Hembakat från Mullsjö” där kan man också läsa att bageriet ”bakar med hög kvalité, äkta råvaror och hembageriets omsorg”. Källarbageriet marknadsför sig också som ett kvartersbageri och den beskrivningen tycker Fikapatrullen låter trevlig.

Eftersom Källarbageriet är ett litet bageri med begränsat utbud kan det naturligt nog inte jämföras med de stora cafékedjorna med ett brett sortiment. Men det är ett mysigt bageri med trevlig och serviceinriktade personal. Det finns också möjlighet att göra beställningar från bageriet i förväg om det är något speciellt bakverk man är sugen på.
 

Fikapatrullen tycker att Källarbageriets semla smakar precis som en hembakad dito brukar göra. Bullen är mer kompakt än andra konditorisemlor och grädden är fint spritsad på semlan. Mandelmassefyllningen med tydliga mandelbitar uppskattas av Fikapatrullens deltagare. Bageriets muffins är saftig med god hallonfyllning. Det märks att Källarbageriet är noga med sina råvaror.

Vi är nöjda med bakverken och rekommenderar Källarbageriet till dig som gärna vill äta hembakat fikabröd utan att behöva baka själv.

 

Betyg:

Fika: 

Personal: 

Slutgiltigt omdöme:

1 Comment

  1. […] har tidigare recenserat Källarbageriet men i och med att fiket har utvecklats från bageri till café med servering tycker vi att det är […]

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *