Kärrstegens Gård på Berg

Kärrstegens Gård på Berg ligger i Ljungskile (Ulvesundsvägen 22) och namnet kommer förmodligen från det faktum att det kombinerade caféet samt inrednings- och blomsteraffären ligger beläget på en höjd: vilket ger en fin utsikt över Ljungskile för besökarna. Kärrstegens gård har generösa öppetider tisdag-söndag och förmodligen är det ingen Ljungskilebo som har missat detta fantastiska café som har haft öppet i över 20 år. 
Fikapatrullen beger sig till Kärrstegens gård en solig lördagsförmiddag och verkar inte vara de enda som har kommit på denna kloka idé. Bakom fikadisken tronar en stor mängd läckra bakverk upp sig och naturligtvis leder detta till en stor beslutsångest. Slutligen faller valet på en hallontarte, en pekannötscheescake, en citronmarängtarte och en bit chokladtårta. Hallontarten serveras med antingen vispgrädde eller vaniljsås varav fikatestaren väljer vaniljsås. Vi uppskattar att vaniljsåsen till hallontarten samt grädden till chokladtårtan serveras i separata små skålar vilket gör att det själv går att välja hur stor kontakt bakverket ska ha med grädden/vaniljsåsen. Hallontarten är vacker till sitt yttre och innehåller generöst med hallon. Även pekannötscheescaken består av rikligt med nötter. Citronmarängtarten består av rikligt med maräng vilket Fikapatrullen uppskattar, och marängen kompletteras bra av den syrliga citronfyllningen. Chokladtårtan har smak av arrak vilket är trevligt, och den är inte det minsta torr trots att tårtor av detta slag vanligtvis lätt tenderar att vara lite för torra och kompakta. Den är dock väldigt mäktig och serveras i en rejäl bit. 
Fikapatrullen upplever att kaffet på Kärrstegens Gård är gott. För den som vill dricka något annat än vanligt bryggkaffe erbjuder Kärrstegens Gård en kaffemeny som innehåller de allra vanligaste kaffedryckerna. Kaffet serverades vid bordet vilket är en gest som vi uppskattar och överlag upplever vi att personalbemötandet var varmt. Ytterligare ett plus är att både drycken och fikat serverades på fint porslin, som skiljer sig från det annars vita och opersonliga porslin som ofta används på caféer. Mycket av inredningsdetaljerna på Kärrstegens Gård – såsom möblemang, växter, porslin och övriga inredningsdetaljer – finns även att införskaffa i den tillhörande butiken. 
 
Cafédelen på Kärrstegens Gård är mysigt inredd och det är verkligen en perfekt cafélokal. Det sänker dock betyget något att fiket är under renovering (vilket som bland annat syns på taket på bilderna). Ytterligare en nackdel är att utsikten syns bättre från inrednings- och blomsterhandeln än från caféet: men å andra sidan har vi egentligen inte större anmärkningar än såhär när det kommer till Kärrstegens Gård på Berg. Det är ett mysigt café med gott fika, god dryck, trevligt kundbemötande och magisk miljö: allt till ett medelpris. Vi rekommenderar varmt ett besök på Kärrstegens Gård i Ljungskile: inte bara för fikaupplevelsen utan också för ett besök i deras inredningsaffär där både antika och nya dekorer säljs. Hoppas att ni också hittar hit! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *