Stuk

I höstas öppnade caféet Stuk i Jönköping, som ligger på Lantmätargatan (mittemot hotellet Vox i Jönköping). På caféets hemsida beskrivs att caféet använder sig av lokalproducerade råvaror och att allt bakas från grunden. Detta är ett tänk som Fikapatrullen naturligtvis värderar högt och naturligtvis måste vi recensera detta nya Jönköpingscafé! 
Café Stuk har en urban känsla: det skulle lika gärna kunna vara ett café i Stockholm eller London som ett café på en bakgata i lilla Jönköping. Caféet har en modern stil bestående av främst vita och svarta inredningsdetaljer som kompletteras med gröna växter. Popmusik på hög volym spelas och detta förstärker storstadskänslan ytterligare: Café Stuk riktar sig varken till barnfamiljer eller till den som önskar studera/arbeta under lugnare former, utan fiket har en ungdomlig touch där man kan träffas för att fika, äta en pizza eller dricka en hipsteröl. 
 
Caféets fikautbud är relativt begränsat, men de får ett plus i kanten med tanke på att de erbjuder både vegetariska och veganska alternativ. Fikapatrullen bestämmer sig för att testa deras vinbärsspaj samt ett jordnötsbräck. Vinbärspajen serverades i en rejäl portion, och var god men stack inte ut. Pajen innehöll rikligt med bär och serverades med vaniljsås till. Jordnötsbräcket serveras i en generös storlek och det är ett annorlunda bakverk. Bräcket är dock väldigt sött och det borde antingen serveras i en mindre storlek eller kombineras med något som kan dämpa sötman. Cappuccinon är god och känns omsorgsfullt gjord, och det känns extra bra att dricka kaffet när vi vet att kaffebönorna kommer från en ansvarstagande produktion. Däremot skiljer sig inte cappuccinon sig smakmässigt från andra caféer. 
Personalen på Stuk serverar drycken vid vårt bord och frågar oss även vid ett senare tillfället om fikat smakar bra, men det tar ett tag innan vi blir betjänade vid disken. Vi uppskattar att Stuk är ett genuint café med bra råvaror och vi finner det också trevligt att Stuk är ett fräscht och inredningsmässigt genomtänkt café. Däremot finns det många caféer med likvärdigt eller bättre fika i Jönköping, men om ni vill fika med gott miljösamvete, känna er världsvana och lyssna på modern musik under tiden så rekommenderar vi detta café!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *