Vete & Råg

Vete & Råg slog upp dörrarna år 2006 och ligger i centrala Hjo, mittemot mäktiga Hjo Kyrka. I en intervju med caféägarna beskrivs att ett besök på Vete & Råg ”ska kännas som att komma hem till sin gamla mormor för att fika”. De beskriver också att de vill att fikautbudet både ska präglas av klassiska och moderna bakverk, och utöver fikabrödet finns även ett stort utbud av mer matiga tilltugg (mackor, sallader, pizzor och så vidare) på caféet. 
Fikapatrullen fastnar direkt för en snickerskaka. Snickerskakan består av rispuffar i kombination med en jordnötssmörssmet. Vanligtvis brukar snickerskakor vara täckta med choklad på ovansidan, medan den här snickerskakan bara har en kant av choklad. Vi upplever att kakan skulle vara godare om den innehöll mer choklad, som en kontrast till det aningen salta jordnötssmöret, men sammantaget är det en stabil snickerskaka. Cappuccinon har en god smak och vid ett återbesök på Vete & Råg skulle Fikapatrullen gärna avnjuta ytterligare en cappuccino. 
Vete & Råg är mysigt inrett: det finns både mysiga fåtöljer och större bord att sitta vid. Caféet är charmigt inrett med vacker konst på väggarna: något som caféägarna verkar ha ett intresse för, enligt intervjun med Företags extra. Enligt Cafekartan  är Vete & Råg det tredje bästa caféet i Hjo med ett medelbetyg på 3.9 och Fikapatrullen instämmer delvis i det betyget. Vete & Råg är ett stabilt småstadscafé men kanske skulle de tjäna på att ha ett mer unikt fikautbud och ett personligare kundbemötande. Visionen om att komma hem till mormor och fika uppfylls dock, och om du vill fika till ett medelpris i Hjo är Vete & Råg ett säkert kort! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *