Berzellii Choklad

Hur fantastiskt låter det inte med ett café som erbjuder en chokladsemla? Låt oss presentera Berzelii Choklad: förutom chokladtillverkningen sedan år 2002 erbjuder de även en mängd olika smarriga chokladbakverk. Ett av dem är deras chokladsemla som består av en surdegsbulle, mandelmassa med rostad mandel och chokladmoussegrädde. Nu undrar ni naturligtvis var ni kan avnjuta denna läckerbit: Magasingatan 12 i Göteborg är vårt svar.  
Semlan är allt som Fikapatrullen har drömt om: den är bakad med ekologiskt bröd och grädde, innehåller rikligt med mandelmassa och har en rolig twist jämfört med den traditionella semlan. Eftersom att mandlarna är rostade har mandelmassan är tydligare smak än en vanlig semla. Det enda minuset är att det sega surdegsbrödet gör semlan svår att äta med sked, samtidigt som att semlan är för bastant för att den ska gå att äta med händerna. Men å andra sidan hör det ju till att  det ska bli kladdigt när man äter en semla, eller hur?
 
Till semlan väljer Fikapatrullen att dricka bryggkaffe, men förutom bryggkaffe har de ett stort utbud av kaffedrycker och varm choklad. Som gäst på Berzellii Choklad får man välja mellan flera olika sorters bryggkaffe och det Fikapatrullen väljer smakar oerhört gott. Berzellii Choklad är utan tvekan ett hantverkscafé som lägger stort vikt vid goda råvaror. Prisklassen är över medel men med tanke på Berzelliis strävan efter att använda genomtänkta råvaror kan vi leva med att betala en slant extra. 
Fikapatrullen får ett trevligt bemötande på Berzellii Choklad och känner sig väl välkomnade. Cafélokalen är relativt liten men präglas av ljus, grönska och överlag en smakfull inredning. Berzellii Choklad har blivit ett nytt favoritfik i Göteborg för Fikapatrullen och vid nästa besök kommer vi att testa caféets varma choklad och övriga bakverk. Och idag, under fettisdagen, hoppas vi att ni besöker Berzellii Choklad och avnjuter en mumsig chokladsemla!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *