Semmeltest: Saltkolasemla med chokladgrädde från Landhs Konditori

Nachosemla, prinsessemla, semmelwrap, wienersemla, saffranssemla…numera finns det många varianter på den traditionella semlan (fettisdagsbullen) som är ett av Sveriges mest populära bakverk. Så här i semmeltider kommer Fikabloggen att testa olika semmelvarianter och vi planerar också att genomföra ett större semmeltest längre fram i februari.

Den första semmelvarianten, som Fikapatrullen har testat, är en helt ny semla med choklad- och saltkolasmak. Den har skapats av Landhs konditori i Mullsjö. Saltkolasemlan ser nästan likadan ut som en traditionell semla och den är pudrad med florsocker. Det som sticker ut med den nya semlan är att den har en chokladtopp med flingsalt på chokladen. Flingsaltet är en annorlunda ingrediens i en semla, men det ger semlan en spännande smak och det gifter sig bra med saltkolagrädden och semlans fyllning som består av vaniljkräm.
 

Fikapatrullen tycker att Landhs nya semla är utsökt god med väl avvägda smaker. Den är inte så mäktig och mättande som en vanlig semla. Samtidigt kan semletraditionalister säkert invända att saltkolasemlan inte är någon ”riktig” semla. Fikapatrullen är i alla fall mycket nöjda med avsmakningen. Nu har vi avnjutit vår första saltkolasemla, men det är säkerligen inte den sista för i år!

Betyg:

2 Comments

 1. Fanny
  januari 21, 2018

  Åh vill också ha

  Svara
  1. fikabloggen
   januari 21, 2018

   Den var hur god som helst 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *