Centralkonditoriet

Fikabloggen har nyligen besökt ett anrikt café i Jönköping. Centralkonditoriet är det näst äldsta fiket i Jönköping och det öppnade redan 1928. Caféet ligger på Östra Storgatan nära den i folkmun kallade ”Undergången” och det ligger också i närheten av Vätterstranden.

Centralkonditoriets inredning är fräsch och stilren, men lite opersonlig. Fikapatrullen tycker även att själva kondisdisken är något trist. En uppfräschning av disken skulle göra att bakverken kom till sin rätt. Här finns klassiska bakverk blandat med en del nymodigheter. Semlorna ser härliga ut, men Fikapatrullen väljer en chokladbakelse som är fint dekorerad med en blomma i vit choklad. Den har en god chokladglasyr och fyllningen består av mousse som har en tydlig chokladsmak. Tyvärr är bakelsens botten torr och faller isär i bitar. Det kanske är ett olycksfall i arbetet, men den tråkiga bottnen sänker i alla fall betyget på bakelsen.

Centralkonditoriet har en särskild nisch eftersom man serverar arabiskt kaffe, som är starkare än det svenska kaffet och det smaksätts ibland med kardemumma och socker. Fikapatrullen väljer dock vanligt bryggkaffe och det smakar som det brukar på de flesta caféer. Måhända hade det arabiska kaffet smakat bättre och varit tillagat med mer omsorg.

Det centrala läget och närheten till Vättern är Centralkonditoriets största fördelar. Givetvis kan det också vara trevligt att fika på ett av Jönköpings äldsta caféer och testa arabiskt kaffe!

 

Betyg:

Fika:

Dryck:

Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *