da Matteo, Magasinsgatan

da Matteo (som betyder hos Matteo på italienska) är en cafékedja i Göteborg med sammanlagt fem fik. Det första caféet öppnade år 2007 på Vallgatan i Göteborg, och därefter har verksamheten expanderat. Utmärkande för da Matteo är att de rostar allt sitt kaffe själva. Deras bageri och rosteri ligger på Magasinsgatan i Göteborg och det är också da Matteo på Magasinsgatan som Fikapatrullen har testat. 
Fikapatrullen kommer till da Matteo vid 17-tiden och det kryllar av folk: onekligen är da Matteo ett populärt café i Göteborg. Trots att det är kö till kassan och personalen jobbar under press ger de ett trevligt kundbemötande och en effektiv service. Caféets utbud av både fika och dryck är aningen begränsat, vilket är förståeligt med tanke på att fikat är bakat på plats och kaffet är egenrostat. Dessutom upplever vi det som att da Matteos utbud av fika och dryck är starkt: det finns ingenting bakom fikadisken (eller på kaffemenyn) som vi inte skulle vilja smaka på, och det är ett bra betyg!
 
Det som framför allt utmärker da Matteos fikautbud är olika vetebakverk såsom bullar, crossianter etcetera. Dessa bakverk är dessutom bakade på surdeg. Fikapatrullen bestämmer sig för att testa en surdegsbakad kardemummabulle och en vegansk brownie. Kardemummabullen är fint flätad och ser riktigt aptitlig ut! Bullen har en god smak av kardemumma och vetesurdegen gör sig god tillsammans med kardemummasmaken. Den veganska brownien har en nötig smak – det är svårt att säga exakt vad den innehåller, men den har en god smak utan att för den delen smaka alltför mycket socker. Kakaosmaken är lagom och tar inte över. Brownien är dessutom otroligt god till cappuccinon som Fikapatrullen testar. Det märks verkligen att kaffet är egenrostat då kaffesmaken kommer fram mycket tydligare än den annars gör. Fikapatrullen testar även en varm dryck som heter lemon honey ginger. Lemon honey ginger är ett varmt vatten med smak av citron, ingefära och honung. ”Egentligen är det bara ett glorifierat namn för te med smak av citron, honung och ingefära” konstaterar en av Fikapatrullens testpersoner, men testpersonen anser ändå att drycken var god. Drycken har en stark smak av de tre komponenterna och dessutom anser Fikapatrullen att det är kul med något ovanligt på dryckesmenyn. En tumme upp för lemon honey ginger helt enkelt! 
da Matteo är inrett i en industriell stil med rör i taken, trägolv, betong och få detaljer på väggarna. Borden är små och stolarna är inte de mest bekväma. Det känns som att da Matteo är inrett för att passa ungdomar: äldre personer sitter troligen inte på hårda pallar en längre stund. Trots att det finns en viss charm i stilen på da Matteo gränsar inredningen mellan att vara cool och mellan att kännas lite sunkig. Bekvämare stolar och större bord hade varit höjt upp vårt betyg. da Matteo har även en mysig uteservering som lämpar sig att sitta på under varma dagar. Sammanfattningsvis var fikat och kaffet det som vi uppskattade allra mest på da Matteo. Om ni har vägarna förbi Magasinsgatan, Vallgatan, Sprängkullsgatan, Victoriapassagen eller Drottninggatan i Göteborg: missa inte att ta en fika på da Matteo! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *