NP Noll Procent

Observera att caféet stängde igen i juli 2019. 
 
Det har bara gått ett par veckor sedan butiken, caféet och baren NP Noll Procent öppnade i Falköping, men ändå känns det som att NP har funnits i Falköping betydligt längre än så – åtminstone sett till mängden folk som är där under Fikapatrullens lördagsbesök. Caféet är nästintill fullsatt, både av äldre par som njuter av sin förmiddagsfika, ett gäng med kvinnor som dricker varsitt glas alkoholfritt vin och familjer. Caféet är helt alkoholfritt vilket innebär att enbart icke-alkoholhaltiga drycker finns att avnjuta. Fikapatrullen besöker dock NP Noll Procent för att testa deras kaffedrycker, men för den som vill kombinera fika med ett glas alkoholfritt vin, en cider eller en öl är NP Noll Procent rätt ställe! 
NP Noll Procent drivs av en 23-årig kille från trakten vilket ni kan läsa om här. Utöver enklare mat såsom mackor och sallader erbjuder NP Noll Procent också ett mindre utbud av raw food-fika. Att caféet – i nuläget – enbart erbjuder raw food-fika känns som ett genomtänkt val: raw food-fika känns som ett bättre val till icke-alkoholhaltiga drycker än exempelvis en traditionell kanelbulle eller en kladdkaka, och dessutom ligger raw food rätt i tiden. I och med att raw food traditionellt sett inte innehåller varken gluten eller laktos är det både lämpligt för allergiker och veganer. Fikapatrullen väljer att testa en raw food-boll och en bärbaj. Raw food-bollen har en kraftig kakaosmak vilket gör sig bra till kaffet, och nötterna som bollen är rullad i är en trevlig smakdetalj som bidrar till en viss krispighet. Bärpajen skulle egentligen gå bättre under namnet kokospaj då den främst smakar kokos. Detta tycker dock inte Fikapatrullen är en nackdel då kokossmaken är riktigt god. Pajen är dessutom otroligt mättande. Den ser dessutom estetiskt tilltalande ut i den lilla enportionspajformen. 
 
NP Noll procent erbjuder ett utbud av de allra vanligaste kaffedryckerna och Fikapatrullen väljer att testa deras vanliga kaffe samt deras cappuccino. Kaffet har en god smak vilket även cappuccinon har. Fikapatrullen upplever att det känns som att cappuccinon är gjort med omsorg. Fikat har ett medelpris, men vi anser att raw food-fikat är relativt billigt jämfört med vad det kostar på många andra caféer. 
På caféet finns både vanliga sittplatser och möjlighet att sitta i den lilla baren, och kombinationen av bar, butik och café känns helt rätt i tiden. Fikapatrullen upplever att caféet känns både modernt och ombonat, och dessutom har caféet ett bra läge med utsikt över Dotorpsgatan. Personalen har ett gott kundbemötande. Sammanfattningsvis ser vi framemot att följa utvecklingen på NP Noll Procent i Falköping framöver och vi är glada över att detta toppencafé har etablerat sig i staden! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme: 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *