Skomakarn´s

För ett par veckor sedan gästade Fikapatrullen Karlsborg. Förutom att promenera längs med Vättern, besöka Fästningen och frysa fingrarna av oss (nåväl, nästan) besökte vi även restaurangen och caféet Skomakarn´s. Caféet ligger i ett gult hus på adressen Norra Kanalgatan 3. Skyltningen till caféet är lite bristfällig så håll utkik om ni ska besöka Skomakarn´s! 
Caféets utbud är en blandning av egenbakat och köpefika (till exempel skumraketer) vilket gjorde att vi riktade in oss på det fika som såg hembakat ut. Ett av bakverken visar sig vara en riktig succé: nämligen dessertbägaren. Bägaren består av krossade drömmar, kolasås och grädde. Smakerna går väl ihop och vi kommer absolut att kopiera desserten hemma framöver! Semlan är från gårdagen, och det är förmodligen därför bullen känns aningen torr. I övrigt har bullen framträdande kardemummasmak och en rejäl storlek. Semlan innehåller rikligt med mandelmassa men däremot tycker vi att den innehåller för mycket grädde. I övrigt är det en okej semla. Ett förbättringsområde är mandelmassan som skulle kunna innehålla lite större mandelbitar. 
 
Kaffet som vi dricker har en lite besk smak vilket kan bero på att det har stått på lite för länge. Skomakarn´s innehller inte ett så stort kaffeutbud och är inte direkt ett mekka för kaffeälskaren, men om du står ut med en kopp halvbesk bryggkaffe är Skomakarn´s rätt ställe 🙂
Skomakarn´s starkaste kort är den rymliga byggnaden där det finns sittplatser i en mängd olika rum: eller ”salonger” kanske man ska kalla det? Om du vill fika ostört finns det goda möjligheter till att göra det på Skomakarn´s. Caféet är dessutom charmigt inrett. 
 
Skomakarn´s är inte ett underverk i fikavärlden men om du vill fika i Karlsborg är det ett okej alternativ. Testa den goda dessertbägaren i sådana fall! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *