Jerkstrands, Korsgatan

Jerkstrands har funnits i Göteborg sedan 1930-talet och finns på ett flertal ställen runt om i staden, bland annat i Nordstan, på Frölunda torg och i Saluhallen. Fikapatrullen har testat fiket på Korsgatan, bara ett stenkast bort från Domkyrkan. Cafélokalen är relativt liten och när Fikapatrullen besöker caféet mitt på dagen är det nästan fullsatt. 
Caféet har ett stort utbud av mestadels klassiska bakverk, men det finns även en del laktos- och glutenfria bakverk bakom disken. Fikapatrullen bestämmer sig för att testa ett av de mer icke-traditionella bakverken, nämligen en vegansk snickerskaka. Snickerskakan består av tre lager: en chokladbotten, en jordnötsfyllning och ett tjockt lager med krämig chokladglasyr. Vi gissar på att bakverket är raw food, men oavsett vad är det en riktigt lyxig och matig snickerskaka. Kakan har en god nötighet och tar bakverket snickerskaka till nya höjder. Fikapatrullen dricker en cappuccino till fikat som även den håller en god klass. 
Personalen är jättetrevlig och ger ifrån sig ett glatt intryck som Fikapatrullen kommer att minnas långt efteråt. Lokalen är mysig och känns ombonad, och interiören passar väl ihop med Jerkstrands klassiska konditoriutbud. Fikapatrullen återvänder gärna till Jerkstrands framöver! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *