Nohrbergs Konditori – semla med vanilj, hallon och vit choklad

Så här i semmeltider passar Fikapatrullen på att testa olika semmelvarianter. Idag har turen kommit till en semla med vanilj, hallon och vit choklad. Visst låter det spännande? Vaniljsemlan är inköpt på Nohrbergs Konditori, Tidaholm, som är ett trevligt fik med många smarriga bakverk.Till utseendet liknar vanlijsemlan en traditionell semla med ett lock som är pudrat med florsocker. Men den skiljer sig från andra semlor eftersom det finns flagor med vit choklad ovanpå grädden. Mums! Fyllningen är generös och den består av vaniljkräm och hela hallon. Fikapatrullen uppskattar de hela hallonen som ger fyllningen ett härligt tuggmotstånd. Detsamma gäller för den vita chokladen som passar utmärkt ihop med vaniljkrämen och hallonen. Den vita chokladen lyfter verkligen vaniljsemlan och den kunde gärna ha haft ännu mer choklad på toppen. Sammanfattningsvis är vaniljsemlan en lagom söt semla med en intressant smakkombination.

Betyg: 

 
Läs vår recension av Nohrbergs Konditori ordinarie fikautbud här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *