Gilberts Konditori

Gilberts Konditori ligger i stadsdelen Ekhagen i Jönköping och är ett konditori som Fikapatrullen gärna skulle ha som kvartersfik: bakom fikadisken gömmer sig både traditionella bakverk och mer moderna varianter (till exempel biskvier med smak av lakrits och kola). Fikasortimentet är stort och det tar en lång stund för oss att välja vilka bakverk vi är sugna på, men till sist väljer vi att köra på traditionellt fikabröd – vad passar bättre när man befinner sig på ett klassiskt konditori? – och kör på semla och en budapestbakelse.
Om vi skulle beskriva den mandelmassfyllda semlan med en mening skulle det vara att “den smakar som en hembakad semla”. Det är ett gott betyg, nuförtiden väljer många caféer att köpa in färdiggjord mandelmassa, som inte alls har samma goda smak som egengjord, och det är en fröjd att äta Gilberts semla. År 2017 röstade nyhetssajten Jnytt:s läsare fram semlorna på Gilberts Konditori som de godaste i Jönköping, och vi kan förstå varför 🙂

 

Budapestbakelsen smakar i mångt och mycket som traditionella budapestbakelser. Däremot innehåller bakelsen snålt med marängbotten och mandariner. Grädden tar över bakelsen och vi måste medge att den är en besvikelse.

Till fikat dricker vi bryggkaffe som har en godkänd smak. Gilberts Konditori har en ganska opersonlig inredning men små detaljer som tända ljus och tavlor på väggarna muntrar upp lokalen. Bemötandet vi får på Gilberts Konditori är trevligt. Överlag är vi nöjda med vårt besök på Gilberts Konditori, men nästa gång kommer vi vara lite modigare och testa caféets mer moderna bakverk! 🙂

Betyg:

Fika:

Dryck:

Bemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *