Semmelrecension: Kanelbullesemla, Falköpings Saluhall

Idag kommer vi att recensera den hittills godaste semlan vi har ätit i år – en kanelbullesemla från Falköpings Saluhall.
Vikt: 195 gram
Utseende: Vi tycker att semlan ser trevlig ut med kanelbullen som har fin färg, den lättvispade grädde och med florsockret på toppen. Däremot skulle utseendet ha varit ännu mer attraktivt om man hade sett en skymt av mandelmassan. Utseendemässigt har kanelbullesemlan ett traditionellt ”semmelutseende” vilket vi uppskattar – en semla ska ju ändå se ut som en semla.
Smak: Wow wow wow… Var ska vi börja? Till att börja med tycker vi att kanelbullen har en god smak. Kanelbullen har en tydlig smak av smör, kanel och kardemumma. Många kanelbullesemlor blir lätt lite torra men vi tycker att kanelbullen i den här semlan är saftig och god. Ofta klagar vi på att kardemummasmaken är för svag men det behöver vi inte klaga på i denna kanelbullesemla. För det andra är mandelmassan fantastiskt god – den är bitig (precis som vi vill ha den) och i mandelmassan finns också en gnutta salt som bryter av fantastiskt fint i bakverket. Grädden är lagom vispad och med tre goda komponenter i kombination kan det ju inte bli annat än bra, eller hur?
Sammanfattande omdöme: Det här är den godaste kanelbullesemlan vi har ätit och också en av de godaste semlorna som vi har ätit de senaste åren. Vi tycker dessutom att semlan har bra proportioner mellan bulle, grädde och mandelmassa. Att semlan är en tungviktare med sina 195 gram beror dels på att en kanelbulle, som är kompakt med sin smörfyllning, väger mer än en luftig vetebulle – men det beror också på att den här semlan innehåller mycket mandelmassa. Hur som helst tyckte vi att kanelbullesemlan var lagom mäktig och vi kommer gärna äta den här godingen från Falköpings Saluhall igen!
Betyg:
Förra året åt vi en annan ”specialsemla” hos Falköpings Saluhall som var en fempoängare – en kaffe- och hasselnötssemla. Tyvärr har de inte haft den i sitt utbud i år. Läs vårt omdöme om semlan här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *