Kaffe- och hasselnötssemla, Falköpings Saluhall

Det är ingen hemlighet att Fikapatrullen älskar semlor, men däremot känner vi ett visst motstånd till alla galna anspelningar på semlor som dyker upp (till exempel skagensemlan och korvsemlan). Kombinationen kaffegrädde och hasselnötsfyllning känner vi dock ingen avsmak till vilket är tur med tanke på att Falköpings Saluhall har lanserat den här smakkombinationen i år!
Semlan är lagom stor (till skillnad från alla monstruösa semlor därute) och vi uppskattar att bullen är relativt kompakt samt har en tydlig kardemummasmak. Den innehåller rejält med hasselnötsmassa och vi tycker att hasselnötsmassan är en värdig ersättare till den traditionella mandelmassan. Hasselnötterna harmoniserar dessutom bra med den kaffesmaksatta grädden.
Är det här är en god semla? Ja, det är sannerligen en god semla. Passar den för alla? Nja. Vi skulle säga att den här smakkombinationen är ”vuxnare” än smakerna i en vanligare semla och med tanke på den tydliga kaffesmaken är det en fördel om du tycker om den smaken. Allt som allt är det en god semla som vi hoppas att Saluhallen kommer att behålla i sitt sortiment kommande år.
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *