Vegansk semla, Stuk, Jönköping

Idag testar Fikapatrullen en semla från Stuk som är ett café i centrala Jönköping. Semlan finns  i två varianter dels som traditionell semla och dels som vegansemla och vi väljer att testa den veganvarianten. Semlorna finns inte färdiga vid beställningen utan de görs efterhand och det tycker vi är trevligt. Då slipper man råka ut för en semla där grädden känns torr och tråkig.Semlan serveras på en ovanlig tallrik (se Fikapatrullens bild). Mandelmassan i Stuks semla sticker verkligen ut på ett extravagant sätt. Den innehåller spanska marconamandlar och de stora mandelbitarna ger semlan en extra crunch. Vi tycker också att den har en utsökt smak som liknar kola. Det är säkert mandlarna som ger mandelmassan den kolaktiga smaken. Det snålas heller inte på mandelmassa i Stuks semla.

I övrigt är semmelbullen riktigt mjuk och porös. Den är surdegsbakad liksom andra bröd och bullar från Stuk. Bullen känns lite grövre än andra semmelbullar, men det är enbart positivt.

Kort sagt är Stuks semla en riktigt femetta och den belönas också med en femma i betyg av Fikapatrullen. Passa på att testa den innan semmelsäsongen är över!

Betyg:

2 Comments

  1. Anonym
    februari 25, 2020

    Alla ställen som inte snålar på mandelmassa är mina favoritstället 😉

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *