Rommelsjö Café, Tenhult

Tycker du om traditionella bakverk och en lantlig fikamiljö? Då kan Fikapatrullen rekommendera Rommelsjö Café som ligger strax utanför Tenhult. Det är verkligen inget dussincafé vare sig när det gäller cafémiljön eller bakverken.

Caféet ligger i en gammal träbyggnad som vi gissar har varit en skola eller ett missionshus förr i tiden. Det är högt i tak och bra avstånd mellan sittplatserna som består av mysiga gammaldags soffgrupper och äldre matsalsmöbler. I övrigt går inredningen i gammaldags stil och det finns många spännande prylar och porträtt att titta på. Trots det är lokalen inte överbelamrad med olika inredningsdetaljer. Kort sagt en mysig inomhusinteriör och det finns även en fin trädgård som lämpar sig bra för utefika.

Även cafédisken går i gammaldags stil och i den finns massvis av godsaker och det mesta är klassiska bakverk såsom biskvier, mazariner, budapestbakelser, drömrulltårta och olika bullar förstås. Fikapatrullen väljer en kanelbulle med vanilj och en nötros och vår medföljande fikagäst slår till med en mazarin och en chokladbiskvi. Kanelbullen är ovanligt luftig och den har en utsökt fyllning. Men vi vill särskilt lyfta fram den goda nötrosen som är vacker till utseendet och mycket saftig. Det är något extra med nötkakor tycker vi.

Recensionen har kommit till sitt slut och Fikapatrullen avslutar den genom att konstatera att Rommelsjö Café har varit en ny och överraskande trevlig bekantskap som vi gärna håller kontakten med 😉

Betyg:

Fika: 4,5/5

Dryck: 3,5/5

Bemötande: 4,5 /5

Miljö: 4/5

Slutgiltigt omdöme: 4,5/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *