Matería

Matería ligger i Majorna i Göteborg, vid Mariaplan, och benämns enklast som ett mysigt hipstercafé. Växter, indiemusik och noga utvalda råvaror, kan det bli mer typiskt för Majorna och för cafévärlden under 2010-talet? Fikapatrullen gillar dock hela konceptet med Matería och upplever att det är lovande att personlighet och noggrannhet kring råvaror börjar ta allt större plats på de svenska caféerna. Franchise-caféernas tid är förbi, tycker vi. 
Förutom smarrigt fika erbjuder Matería också rawfood-bakverk, mackor och nyttiga smoothies. Fikapatrullen väljer att testa caféets cheescake som serveras i glas och grundas av blåbär i botten, färskostkräm och krossade kex på toppen. Cheescaken har en oerhört mild smak vilket blir perfekt till de sötsura blåbären. Kexen på toppen bidrar dessutom till en härlig textur. Till cheescaken dricker vi caféets kaffe som kommer från mikro-rosteriet Kafferäven Per Nordby och Johan & Nyström enligt caféets hemsida. Kaffet som serveras på Matería benämns som specialkaffe vilket innebär att det uppfyller en kvalitet som enbart 5 % procent av allt kaffe i världen når upp till enligt internationella kriterier. Kaffet har en god smak och det märks att det det består av kvalitetsbönor. För den som föredrar andra kaffedrycker än vanligt bryggkaffe erbjuder Matería en generös dryckesmeny. 
Interiören på Matería är mysig och stämmer väl överens med stadsdelen Majorna, caféets besökare och caféets koncept. Det finns en medvetenhet hos Matería och den visar sig även i den hippa inredningen. Som ni kan se på bilderna finns det sittplatser både inomhus och utomhus. 
 
Vi skulle gärna ge Matería ännu högre betyg för den mysiga miljön, men tyvärr sänker det  betyget att vi upplevde att bordet vi satt vid var kladdigt och att det vid andra bord var dåligt undanplockat. Det störde oss tyvärr lite. Överlag blev vi stormförtjusta i hela Matería-konceptet. Matería är inte bara ett café, det är ett koncept där alla delar vävs samman och bildar en enhet. Och precis så vill vi uppleva ett café. 
 
 
 
Betyg:
Fika:

Dryck:
Bemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *