1/7 – Kafe endast för nyktra

I Malmbergets gamla kåkstad ligger caféet Kafe endast för nyktra, och trots fikets namn skedde ingen alkoholkontroll när Fikapatrullen anlände dit. Innanför dörren möttes vi av en varm känsla – som inte berodde på alkoholintag – och timmer från golv till tak. Inredningen känns passande för ett café som har sin verksamhet i en kåkstad från 1800-talet, och bidrar till att ge caféet en personlig prägel. Däremot är ett mörkt timmercafé inte ett café som vi känner att vi vill sitta på dagarna i ända, och utsikten genom fönstrena är inte heller så inspirerande: framför allt inte i och med det klotter som har sprejats på de gamla husfasaderna utanför.
Fikautbudet är begränsat, men känns gediget. Här går det inte att hitta några cupcakes eller mudcakes, utan istället är det hembakat i form av bullar, kärleksmums och chokladbollar som gäller här. Vi hugger in på varsin vaniljebulle, och den är både mättande och har en god vaniljsmak. Dryckessortimentet är också begränsat men det bryggkaffe som har en god smak.
Det starkaste kortet på Kafe endast för nyktra är personalen. Vi får ett vänligt bemötande, och det är det element som vi kommer att minnas mest från caféet. Kafe endast för nyktra är en trevlig del av kåkstaden, om ni passar på att besöka Malmberget rekommenderar vi även ett besök på kåkstadens café.
 
Betyg:
Fika:

Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *