3/7 – Kakbiten

Caféet Kakbiten ligger i de centrala delarna av den lilla orten Storuman. När Fikapatrullen kommer in på Kakbiten möts vi av en disk fylld med de läckraste bakverk som man kan tänka sig. Allt fikabröd bakas i butikens eget bageri. På Kakbiten finns inga halvfabrikat!

Personalen svarar vänligt på alla frågor om de olika bakverken. Det finns så mycket gott att välja på, men till slut fastnar vi för en chokladmoussebakelse och en kladdkaka. Bakelsen har en krämig chokladglasyr och flera lager med mousse bestående av vit choklad och jordgubbar. I botten finns kladdkaka som skulle kunna vara mer saftig. I övrigt är moussebakelsen riktigt smarrig. Kladdkakan har en god glasyr som lyfter det annars enkla bakverket.
Miljön är hemtrevlig och lite gammaldags retro. Alla bord och sittplatser är i olika stilar vilket ger ett charmigt intryck. Vid vårt besök är Kakbiten fylld av gäster eftersom det är Storumandagarna med tillhörande marknad. Trots det är stämningen avslappnad och gemytlig och personalen tar sig tid för gästerna. Fikapatrullen rekommenderar verkligen alla att besöka Kakbiten. Det är en norrländsk pärla som ni inte får missa!
 
Betyg:
Fika:


Dryck:

Kundbemötande:
Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *