11/8 – Vilhelmsro Gårdscafé

Obs! Det finns en nyare recension av Vilhelmsro Gårdscafé, läs den genom att klicka här.
 
Bara 700 meter bort från Stora Torget i Falköping ligger Vilhelmsro Gårdscafé. Redan på parkeringen märker vi att caféet har många gäster, och det är inte konstigt med tanke på caféets centrala läge, samtidigt som det också har en lantlig prägel. Bland annat finns det sittplatser i ett gammalt stall från 1800-talet. Utöver caféverksamheten finns också en gårdsbutik där lokala råvaror och hantverk säljs. På Vilhemros hemsida beskriver de caféet som att ”[…] fokus ligger på upplevelser, hembakat fika, god mat och möten mellan människor”, och detta tycker vi stämmer mycket väl överens med verkligheten. 
Caféet använder sig av ekologiska och närproducerade råvaror i största möjliga mån, och bland sitt breda fikautbud – som har allt från bullar, fruktkakor och pajer – har de även vissa bakverk som följer raw food-principerna. Valnötspajen som vi högg in på var raw food. Pajen hade en god chokladsmak men var mäktig. Det erbjöds vispgrädde till pajen, vilket kanske hade varit klokt att tacka ja till. Vi smakade även på deras kladdkaka, som var smaksatt med lakrits, och den hade en mycket god smak. Kaffet serverades i en kaffepress, och hade en helt okej smak. Dessutom var det ekologiskt – vilket ger ett plus i kanten – och serverades även i en riklig mängd. Personalen bemötte oss på ett trevligt sätt. 
Utöver caféets ekologiska och smarriga fika, dess trevliga personal, och dess perfekta läge så har caféet också en mysighetsgrad utan dess like. Förutom att det går att fika i stallet finns det även platser i det vackra lusthuset samt ute på gräset, och överallt på området finns det små detaljer – såsom charmiga skyltar – som gör att trivseln ökar ytterligare. Utan tvekan är Vilhelmsro Gårdscafé det mysigaste fiket i Falköping. Fikapatrullen längtar redan efter att återvända hit. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

2 Comments

 1. Anna
  augusti 18, 2016

  Ååh så himla härlig och mysig stil! Får mig att tänka lite på Strömma Ladulodge som jag åt på tidigare i somras, kan rekommendera det om ni har vägarna förbi mellersta Halland! 🙂

  Svara
  1. fikabloggen
   augusti 28, 2016

   Tack för din kommentar! Vi får se till att besöka Strömma Ladulodge om vi någon gång har vägarna förbi! 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *