Gallys Backhaus

OBS! Caféet finns inte längre kvar. 

Ett tyskt café med surdegsbageri i Jönköping – vilket spännande koncept! Fulla av förväntan ger sig Fikapatrullen iväg till Gallys Backhaus som är beläget på Väster i centrala Jönköping. När patrullen stiger i in lokalen blir vi glatt överraskade av de låga priserna. En fikameny med kaffe och valfritt bakverk kostar endast 39 kr. Vårt goda humör stiger ytterligare och med spänning närmar vi oss disken med konditorivaror. När vi kommer fram till disken sjunker humöret betydligt. Fikabrödet ser trist ut och inte alls som vi hade väntat oss. Vi väljer varsitt bakverk och siktar in oss på dryckerna. En medlem i Fikapatrullen väljer kaffe och döm om vår förvåning när vi inser att kaffet är automatkaffe. Alla kaffedrycker tillagas i en kaffemaskin som liknar de maskiner som finns på en arbetsplats. Trist! Kaffet smakar också som automatkaffe brukar smaka och därmed är det ingen smaksensation. En av Fikapatrullens medlemmar avsmakar en chokladkaka som är torr och tråkig. Den andra medlemmen smakar på en mandelkaka med krämig fyllning. Kakan är saftig med trevlig glasyr. Tyvärr känns det som kakan har varit fryst och att den är inte helt tinad.

Caféets miljö är ganska steril och den skiljer sig inte från de vanliga cafékedjorna. Vi hade önskat oss en miljö med tyska inslag för att betona konceptet. Varför inte dekorera med tyrolerhattar, tyska flaggor, bilder på tysk natur o.s.v.? Inredningen skulle gärna kunna vara överdrivet tysk. Då skulle Gallys Backhaus vara en färgklick gentemot många andra caféer. Personalen är trevlig och de får högst betyg i vår bedömning av Gallys Backhaus.
Sammanfattningsvis kommer vi nog inte att besöka Gallys Backhaus igen. Caféet har ett billigt fika men miljön, automatkaffet och de trista bakverken gör att vi inte längtar tillbaka dit igen. Vi tror dock att deras matbröd kan vara prisvärt och mer välsmakande än konditorivarorna.
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

1 Comment

  1. Sara
    november 21, 2016

    Men detta är ju egentligen ett bageri och inte ett konditori så man borde icke förvänta sig att deras kakor är de bästa! Matbröden är dock de bästa i Jönköping!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *