Jolla chokladmakarna

Centralt i Norrköping ligger Jolla chokladmakarna, som också är ett av de caféer som rangordnas högst på Cafékartan. Jollas är inte bara ett café, utan de tillverkar också choklad, vilket går att betrakta genom en fönsterruta i lokalen. Jolla skriver även på sin hemsida att de försöker använda ekologiska råvaror i så stor utsträckning som möjligt, vilket vi anser är ett stort plus. 
När vi kommer innanför dörrarna på Jollas möts vi av en varm och härlig miljö. Deras fikautbud är aningen begränsat – men vad spelar det för roll, när allt bakom disken får oss att dregla av längtan? Däremot är deras dryckesutbud brett. Vi smakar på två av Jollas kladdkakor – en har smak av lime och vit choklad, och den andra har smak av smörkola och flingsalt. Båda är vackert dekorerade med ett rikligt lager av riven choklad ovanpå, och smaken av lime och flingsalt neutraliserar chokladsmaken – som annars hade kunnat bli för mastig – och gör istället att bakverken blir otroligt balanserade. Fikapatrullen testar även chokladmoussebakelse, som ser oemotståndlig ut med det guldiga glittret på. Den har härlig chokladsmak och en krispig nötbotten. Vi måste även passa på att hylla deras kaffe. Vi smakade på både deras vanliga kaffe och på deras cappuccino, och båda dryckerna kändes omsorgsfullt gjorda. Hit vill vi gärna återvända för att fika lyxigt chokladfika och dricka fantastiskt gott kaffe. Däremot är priset ganska högt, vilket är förståeligt med tanke på arbetet bakom bakverken. 
Personalen på Jolla chokladmakarna har även ett trevligt bemötande, och när vi lämnar caféet gör vi det med en lycklig känsla i kroppen. Det finns bara en sak att säga: vi vill återvända hit, genast.
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *