22/11 – Redfellas, Skövde

Redfellas öppnade i Malmö 2009, och numera finns caféet på ett flertal ställen i landet. Redfellas har som ambition att vara en cafe- och restaurangkedja där alla känner sig välkomna – oavsett livsstil. Med andra ord finns det både animaliska och veganska alternativ, och Redfellas erbjuder även rawfood-fika och liknande. Dessutom får de ett stort plus för deras ekologiska inriktning, och att de även undviker artificiella tillsatser och GMO (genetiskt modifierade organismer) i så stor utsträckning som möjligt.
Fikapatrullen hugger in på en riklig cheesecake med tre olika lager. Cheescaken är inte bara riklig, god och en riktig explosion av smaker: den är också riktigt mastig. Den krispiga bottnen gör sig bra till de två övre lagren. Däremot är fikat inte bakat på caféet, vilket ger ett minus, då caféets miljötänk blir åtsidosatt när de väljer att frakta kakorna från ett externt bageri. Till cheesecaken avnjöts en chailatte, och den var god. Chailatten hade inte det lilla extra, men gjorde inte heller Fikapatrullen besviken. Chailatten serverades i en rejäl kopp, och det gjorde att känslan av fikat kändes lite extra lyxigt.
Priserna på Redfellas är över medel, men samtidigt är inte det konstigt med tanke på att caféet omsorgsfullt väljer sina råvaror. Inredningen är mysig, och caféet är som gjort för att stanna en lång stund på. Det finns många sköna, mjuka soffor och fåtöljer, det är trivsam belysning och inredningen är mycket enhetlig. Även personalen är trevlig. Redfellas känns helt klart som en cafékedja som har möjlighet att konkurrera ut Espresso House och liknande kedjor: för deras miljötänk känns modernt och fräscht. Wow! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *