25/10 – Henrys bageri, Skövde

I våras slog Henrys bageri upp portarna i Skövde, med ett utmärkt läge mitt i centrum. Caféet finns sedan tidigare i Lidköping, och efter deras etablering i Skövde har det nästintill alltid sett ut att vara fullsatt inne på caféet. Café Rådhuset verkar ha fått en konkurrent, med andra ord. 
Sett till utbudet på Henrys bageri verkar det också vara en värdig konkurrent. Alla bakverk är bakade på Henrys bageri i Lidköping, och det finns mycket gott i utbudet. Det är även bra att caféet är medvetna om att det finns allergiker, och därmed tydligt har skrivit vad alla biskvier, bullar, och bakelser med mera innehåller. Valet föll till sist på en rundad chokladtryffelbakelse med en hallonkärna och dekoration av snirklad choklad och återigen hallon. Den visade sig vara mycket god, och framför allt ha en god chokladsmak. Dock känner Fikapatrullen ingen större böjelse för smakkombinationen choklad-hallon, och därför hade Fikapatrullen hellre sett att chokladsmaken hade brutits av på ett annat sätt. Chai latten var en fröjd! Möjligen var detta den chai latte med mest skum som Fikapatrullen någonsin avsmakat, och det är alltid ett plus. Däremot hade drycken gärna fått ha en kryddigare smak, den var lite neutral – eller så var det det mängden mjölkskum som ledde till en neutralisering av de övriga smakerna. Till ett medelpris får fikat ett gott betyg. 
Planlösningen på Henrys bageri i Skövde känns inte optimal. Lokalen består av en smal L-formad yta, bordens placeringar känns inte riktigt naturliga, och dessutom skulle det behövas fler sittplatser. I övrigt är inredningen mysigt, och det är dessutom vacker utsikt var man än positionerar sig. 
 
Personalen är trevlig, men är trots detta ändå caféets svagaste punkt. Sammanfattningsvis går det att konstatera att Henrys bageri är ett lysande tillskott i fikaväg till Skövde. Rådhuset, Café Princess och övriga caféer i Skövde får allt akta sig! Chokladtryffelbakelsen var vass. 
 
Betyg:
Fika:

Dryck:

Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *