24/11 – Bageri Rosetten

De som bor på Kålgården i Jönköping och har Bageri Rosetten som granne kan vara lyckliga, det är en sak som är säker. Direkt när vi kommer innanför dörrarna blir vi varmt bemötta av av cafépersonalen – möjligen kan det faktiskt vara den bästa servicen vi har fått på ett café i Jönköping. 
Bageri Rosetten erbjuder en mängd olika bakverk, det är allt från klassiska småkakor till mer vågade chokladmousse-bakelser. Fikapatrullen tog bland annat och avsmakade en av dessa mousse-bakelser, och den visade sig vara god. De två nedre lagren har smak av choklad, medan det översta lagret har en sötsyrlig smak av citrus. Citrussmaken bryter av bra, och det känns som ett spännande drag att bageriet väljer att matcha choklad med citron istället för med typisk hallonsmak. Chokladen som bakverket är toppat med smakar också bra, däremot går det att ifrågasätta citronskivans existens. En budapestbakelse är mer eller mindre alltid en budapestbakelse, men denna budapestbakelse bjöd åtminstone inte på några besvikelser, utan tvärtom var det angenämt att bakelsen präglades av en märkbar kakaosmak. Till fikat intog vi en cappuccino och en chailatte. Cappuccinon har en god smak, och är lagom krämig. Vidare har chailatten en kryddigt kanelaktig smak, vilket uppskattas av Fikapatrullen. 
Inredningen är trivsamt, och att bo på Kålgården och smidigt kunna slinka in på Bageri Rosetten på en lördagsförmiddag för att fika och läsa tidningen känns som en dröm. Bageri Rosetten är en undangömd skatt som fler Jönköpingsbor bör ta sig tid att besöka. 
 
Betyg:
Fika:

Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *