Göstas konditori

Är du på väg till Hallandskusten eller till det stora välkända shoppingvaruhuset i Ullared? Då är Göstas konditori ett bra ställe för ett fikastopp. Göstas är ett välkänt café som har funnits i Smålandsstenar ända sedan 1936. På konditoriets hemsida skriver man att ”Göstas har en härlig klassisk känsla” och man berättar också att det är ”mycket välbesökt av bussar, lastbilschaufförer, stammisar och Ullaredskunder”. Fikapatrullens intryck av Göstas konditori stämmer väl överens med ovanstående beskrivning. Caféets inredning är sådan som man hittar på liknande ställen med lite murrig och mörk stil. Dock har inredningen muntrats upp med tavlor i vackra färger. Positivt är även att det finns gott om sittplatser i konditoriet. Göstas ska dessutom ha ett extra plus för sin fina barnhörna där telningarna kan leka när föräldrarna fikar i lugn och ro.

Göstas fikautbud innehåller, som sig bör, alla klassiska bakverk såsom småkakor, wienerbröd, prinsesstårtor och budapestbakelser. Några av bakverken har i alla fall fått en modern touch som den fruktbakelse som Fikapatrullen väljer att smaka på. Den har en god och mjuk biskvibotten som harmonierar med gräddlagret och den gelétäckta frukten som toppar bakelsen. Vi tycker dock att gräddlagret borde ha ersatts av vaniljkräm eller grädde med vaniljsmak. I nuläget smakar bakelsen alltför mycket grädde och gräddsmaken tar över de andra smakerna. Fikapatrullens andre deltagare väljer en chokladbiskvi och en kanelbulle. Biskvin är krämig med god chokladsmak och får godkänt med ett extra plus. Kanelbullen är generös i storleken och den smakar bra utan att sticka ut.
Dryckesutbudet är likt övriga klassiska konditorier. Det finns olika varianter av kaffe, men bryggkaffet dominerar. Fikapatrullen väljer det sistnämnda och, tråkigt nog, får vi det sista i kaffekannan, och det kaffet har en besk och trist smak.

Sammanfattningsvis är Göstas ett gemytligt konditori med hyfsad prisnivå. Fikapatrullen rekommenderar caféet till dig som gillar klassiska bakverk i en anrik miljö. Läget är dessutom superbt för dig som reser längs Nissastigen.

Betyg:

Fika:

Dryck:

Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *