Falbygdens Osteria

Falbygdens Osterias favorithögtid – det vill säga, julen – börjar lida mot sitt slut, vilket också märks när vi anländer till butiken och caféet i Falköping som är ovanligt tomt denna lördagsförmiddag. Trots att trettondagsafton har passerat så pyntas ändå Falbygdens Osteria med tomtar, ljusstakar och andra juldekorationer, vilket förhöjer mysstämningen. Fikapatrullen är lyrisk inför mysstämningen som har infunnit sig – och inför fikat som väntar på oss – men tyvärr varar inte den entusiasmen så länge. 
Framme vid disken får vi nämligen ett nonchalant bemötande av personalen, vilket gör att vi känner oss aningen oönskade på caféet. Bland annat väljer kassörskan att placera kladdkakan på sniskan, och hen verkar inte heller intresserad av att hjälpa oss att lägga upp fika på tallriken som vi har svårigheter med att nå. Däremot har vi fått ett bättre kundbemötande på Falbygdens Osteria tidigare gånger vi har fikat där, så detta kanske bara var ett undantagsfall?
 
Fortsättningsvis är inte heller fikat på Falbygdens Osteria hembakat, vilket drar ner på betyget. De bakverk vi testar är en mazarin med saffranssmak, en chokladbiskvi och en kladdkaka. Mazarinen har en god smak och är aningen torr. Biskvin är inte heller helt lysande smakmässigt, och den borde också ha en form som gör den mer lätt att äta med händerna (då biskvier vanligen är ett bakverk som lätt går att greppa med handen). Kladdkakan har en god smak, men samtidigt går det att diskutera huruvida det höga priset för en bit vanlig enkel kladdkaka är befogat. Speciellt inte när kladdkakan serverades på det sättet som den gjordes. 
Caféet har ett smalt dryckesutbud, men cappuccinon som Fikapatrullen avnjuter har en god smak som ej går att anmärka på. Lokalen är fräsch och rymlig, och små detaljer såsom julpynt och stora tavlor ger den en lite personlig touch. Trots att fikat och kundbemötandet dagen till ära inte var det bästa, kan vi ändå rekommendera ett besök på Falbygdens Osteria: och varför inte testa deras delikata ostbuffé som vi recenserade förra hösten? Läs inlägget här
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *