Konditori Gasellen

Mitt inne på A6 Center i Jönköping finns Konditori Gasellen. På A6 Centers hemsida lyfter de fram att allt på konditoriet är bakat från grunden i deras eget bageri, vilket givetvis är ett plus. 
Konditoriet har ett brett fikautbud där det både finns klassiska småkakor, smarriga kladdkakor, originella biskvier och enorma bullar att välja och vraka bland. Dessutom har de många spännande kaffedrycker, som ni kan se på bilden ovan. Vad sägs om en dirty chai latte, eller en apelsinsmakande apelchino? Fikapatrullen höll sig dock till bryggkaffe och cappuccino. Bryggkaffet är inte exceptionellt gott, men det finns inte heller något att anmärka på, medan cappuccinon lämnar ett något varmare intryck. Till dryckerna avnjöt vi en morotskaka och en snickerskaka. Morotskakan är vackert dekorerad med en liten marsipanmorot, och är saftig med ett generöst täcke av glasyr. Fortsättningsvis har snickerskakan en god smak, och är garnerad med ett rikligt lager med choklad, men det är inget som ger en mersmak. 
Omgivningen på Konditori Gasellen är inte optimal. Ett besök på konditoriet lämpar sig om man vill ta en välbehövlig paus i shoppingen, men det lämpar sig sämre för en första dejt, en tvåtimmarsfika med en kär bekant, eller under ett jobbsammanhang. Trots att sittplatserna är belägna en våning upp från caféet och det resterande köpcentret, är miljön brusig och det går inte att undgå den stressiga köpcentrumkänslan. Inredningen känns som en heterogen komplott: gammalt, nytt, slitet, modernt. Nu när A6 Center genomgår en skönhetsförändring hoppas vi även att Konditori Gasellen blir pudrade på näsan. 
 
 Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *