Sällskapet

När ena halvan av Fikapatrullen intar Sällskapet i Skövde vid 17-tiden en eftermiddag är det med en sådan stor kaffeabstinens att det till och med resulterar i skakiga bilder. Nåväl, nu när fikasuget har lagt sig är tiden kommen till att skriva en recension om Sällskapet som ligger i Skövde kulturhus. Sällskapet är en kombination av ett café och en restaurang, och som de skriver på sin hemsida: ” Ät och drick det du är sugen på – när du är sugen! En fika eller en trerätters spelar absolut ingen roll.” Fikat är bakat på plats, och fikautbudet känns också otroligt genomtänkt med dess veganska och glutenfria alternativ. 
Efter många funderingar fram och tillbaka hugger Fikapatrullen in på en Bountyboll, som i smaken ska efterlikna chokladen med samma namn. Mycket riktigt finns det en tydlig smak av Bounty-choklad i bakverket. Den kladdiga kokosen i mitten är skyddad av ett tjockt lager av choklad, och det är ett trevligt bakverk. Cappuccinon har också en god smak.  
Fikat har ett medelpris, och personalen är trevlig utan att lämna ett alltför stort intryck efter sig. I och med Sällskapets breda nisch med både mat och fika är det många människor i lokalen, både fikagäster, uppklädda restauranggäster och vindrickare. Detta gör att stämningen i lokalen blir lite rörig. Överlag ger inte Sällskapet en ”här vill jag sitta länge och fika och läsa en bok”-känsla, utan det känns som att Sällskapet lämpar sig bättre till större sällskap – så ta med er sällskapet till Sällskapet! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *