Caffè Dallucci

I lokalerna i Högskolan i Skövde öppnade i höstas den tyska cafékedjan Caffè Dallucci sitt första fik i Sverige. Det som utmärker kedjan är att den ska erbjuda måltider som passar hela dagen, och därför är fikautbudet relativt litet jämfört med utbudet av smörgåsar, sallader och juicer. 
Caffè Dallucci har ett brett dryckesutbud, och Fikapatrullen testar en chailatte. Chailatten har en söt och välbalanserad smak, dock går chailatten bara att få i en stor storlek – och den stora storleken motsvarar en liten chailatte på andra kedjor såsom Condeco och Starbucks. Därför känns drycken ej så prisvärd. Fikapatrullen testar också en av caféets cookies och den visar sig vara en höjdare. Kakan är färsk, saftig och innehåller bitar av choklad och nötter. Mums, vilket gott fika! Ett extra plus till det ritade hjärtat på kaffemuggen, som visar att personalen lägger ner tid och omsorg på sina cafégäster. 
Caffè Dallucci har tänkt till gällande inredningen på caféet, och gjort den otroligt studievänlig. De höga borden med inbyggda eluttag funkar lika bra som skrivbord som cafébord, och det är inte svårt att förstå caféets popularitet bland studenterna. Däremot är inte caféets prisklass optimal för studenter, och tyvärr kan inte heller mottot mycket för pengarna appliceras på fikat. Trots detta är Caffè Dallucci ett trevligt fik, som lämpar sig lika bra vare sig man är student eller inte. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *