Systrarnas konditori

Systrarnas Konditori och bageri har funnits i Falköping ända sedan 1913. Det gamla anrika konditoriet ligger nära centralstationen. Miljön i det lilla konditoriet är mysig med gammaldags och genomtänkt inredning.

 

Fikautbudet består av många klassiska bakverk: bakelser, bullar, semlor, finare kakor och småkakor. Fikapatrullen väljer dock att smaka på mer moderna delikatesser. En av fikapatrullens medlemmar äter årets nyhet, prinsessemlan, som är en blandning av semla och prinsessbakelse. Den har en god fyllning som består av hallonsylt och vaniljkräm och den är fint dekorerad med grön marsipan. Tyvärr är semlans sockerkaksbotten lite torr vilket drar ner betyget något. Fikapatrullens andra medlem äter en valnötsbrownie som smakar bra och har en god chokladsmak. Den är dock något mäktig. När det gäller dryckerna är utbudet begränsat, men konditoriet rekommenderar varm choklad med vispgrädde och marshmallows. Det låter smaskigt även om Fikapatrullen istället väljer att dricka kaffe och läsk till fikat. Personalen är trevlig, men den skulle gärna kunna vara lite mer alert i kundbemötandet.
När vi summerar besöket på Systrarnas Konditori är vi imponerade över de klassiska bakverken och den genuina miljön. Det är extra positivt att allt bakas i ett eget bageri. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
 
Miljö:
 
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *