Afternoon tea på IKEA

Nyligen lanserade IKEA sitt afternoon tea-koncept, och Fikabloggen måste förstås testa det nya inslaget. Varje vardagseftermiddag erbjuder IKEA afternoon tea, och som besökare får man välja fyra olika tillbehör, för 39 kr som IKEA-familymedlem.Tillbehören som finns tillgängliga är scones, citroncupcakes, mandelmusslor, och olika snittar – samt te förstås!
Till att börja med vill vi poängtera att IKEA erbjuder en afternoon tea i budgetklass, och att det inte därför inte helt och hållet går att jämföra IKEA med liknande tillställningar, såsom afternoon tea på Hotell Mullsjö. Alternativen är mer begränsade, och det finns även andra väsentliga skillnader, såsom att många av bakverken på Hotell Mullsjö är bakade på plats, medan IKEA:s bakverk inte har samma färskhet. 
 
IKEA erbjuder ett antal olika tesorter som man får välja mellan, även fast de flesta är earl grey-typiska och inte leder till någon ny smakupplevelse. Sconsen som Fikapatrullen avsmakar har en god smak och är ganska kompakta utan att vara torra. De har inte en typisk sconessmak (vilket som kan bero på att de innehåller spännande ingredienser såsom till exempel havregrynsgröt), men smakar lika gott för det, och apelsin- och flädermarmeladen passar bra till dem. Citronmuffinsen med citronglasyr är liten och nätt, den är saftig och glasyren piggar upp den: även om muffinsen i sig saknar det lilla extra. Gällande mandelmusslan gjorde vi i Fikapatrullen ett misstag, då vi inte förstod att skalet skulle fyllas med grädde och jordgubbssylt. Nåväl – inte ens Fikapatrullen kan ju vara bäst på allt! 
Som vi nämnde när vi recenserade IKEAs vanliga fika , så är inte miljön den bästa för en harmonisk långfika. Denna eftermiddag var det dock relativt lugnt i restaurangen. Miljömässigt saknar dock IKEA den charm som många mindre caféer har, utan inredningen känns istället industriellt opersonlig. Ett plus för att det är rent och fräscht i restaurangen. Personalen gjorde inget större intryck hos Fikapatrullen, men däremot lämnade vi IKEA med mätta magar, och ett konstaterande om att IKEAs budget-afternoon tea håller en god nivå.
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 

2 Comments

 1. Danne
  oktober 4, 2017

  Öh… hallå? Den här recensionen har ju inte besvarat den allra viktigaste frågan? Är det buffé precis som med brunchen så man får ta hur många muffins och scones man vill? Eller tvingas man sitta hungrig efter att ha petat i sig det som ni har fotograferat på era brickor??

  Svara
  1. fikabloggen
   oktober 5, 2017

   Hej Danne! Du har rätt – vi har missat det viktigaste 😉 Man fick inte ta hur mycket scones och muffins man vill utan det var begränsat till fyra bakverk (om vi minns rätt). Så vi blev inte jättemätta, men det var billigt i alla fall 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *