Festival Café & Konditori

Nordstan i Göteborg är Sveriges största köpcenter – och inget sådant kan ju vara komplett utan gott om platser för att inta föda (eller bara godsaker) och där ligger Nordstan inte i lä. Ett av flera caféer i Nordstan är Festival Café, nästan lite undangömt beläget precis bredvid en utav de mindre frekventerade in- och utgångarna och dit begav sig inte den gamla goda Fikapatrullen – utan istället en vikarierande fikatestare med sällskap – för ett besök framåt tisdagskvällen.
 
Kanske just för att Festival Café inte är placerat vid en utav Nordstans ”hot-spots” så skänks det ett förvånansvärt lugn för att ändå ligga i ett så stort köpcentra och då caféets besöksantal inte var så högt vid besöket gavs ett trivsamt lugn där den tysta bakgrundmusiken nästan var det ljudligaste. Placerat mot gatan så är det dock oundvikligt att lite ljud därifrån smiter in vid en placering nära fönstret, men det kompenseras väl av möjligheten att kunna blicka ut över alla mängder av människor som passerar och trots att butikens inredning, väggar och golv förblir lättförglömligt anonyma så hjälps miljön lite av detta faktum.
Som fika intas en hallonpaj och te, medan fikatestarens kamrat nöjer sig med kaffe – allt inhandlat i en kassa vars bemötande faller väl in med butikens övergripande design; trevligt, men inget som kittlar det sociala umgänget, men alltid ett plus att få frågan om man vill ha vaniljsås på sin paj (svar: såklart inte). Att få möjlighet att välja tesort själv bland påsarna känns tacksamt, men själva utbudet känns relativt standardmässigt och något liknande kan sägas om kaffet – det är bryggkaffe som går snabbt att få, MEN samtidigt ett kaffe som stått ganska länge.
 
Precis när fikatestaren ställt in sig på att dryckesutbudet är standardmässigt godkänt så känns det som att ett par celler på tungan smälter bort med den förväntade smärtan. Tevattnet är helt enkelt extremt varmt och trots att sedvanlig försiktighet förmodligen är något att ha i åtanke i alla situationer är vattentemperaturen här lite för kraftfull. Trots detta lyckades tillräckligt många smaklökar att överleva, för smaken som möter fikatestaren efter att tänderna sjunkit in i pajen är inte mycket att klaga på. Det är en väldigt saftig paj, precis den typ av lagom hårda smulor som behövs och mättar magen ytterst stabilt med en eftersmak som kan förnimmas även vid författandet av recensionen såhär en dag senare.
Festival Café är inget café att skriva in i historieböckerna, men samtidigt inget café som kommer gäcka minnet särskilt mycket heller – utan helt enkelt en passande plats för att mätta magen med lite lagom fika efter en dag av shopping. Och skulle man inte orka allting på plats – varför inte kolla in Festival Cafés utbud av kakor och bröd som kan köpas med hem?
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *