Cafiket Innaren

”Ät gott, skratta mycket, lev länge” är Cafiket Innarens trevliga motto. Fikapatrullen hittar denna lilla pärla strax utanför Växjö. Cafiket är beläget vid väg 23/37 i en vacker miljö precis intill sjön Innaren. Precis intill fiket finns en välskött och prisbelönt rastplats som heter Norra Åreda. Cafiket passar bra för ett fikastopp om du, precis som Fikapatrullen, är på väg till det småländska glasriket.

När Fikapatrullen kommer in på Cafiket ser vi en disk med härliga och (mestadels) hembakta bakverk. Det finns även pajer och smörgåsar om man inte är så sugen på sötsaker. Men Fikapatrullen behöver få upp blodsockernivån och väljer en chokladbiskvi och en fransk äppelpaj med vaniljsås. Cafikets personal är serviceinriktad och hjälpsam och svarar artigt på våra frågor om bakverken och dryckerna.

 

Miljön inne på Cafiket är trevlig och ombonad. Stilen är lantlig och gammaldags, men lokalen innehåller även moderna inredningsdetaljer. Förutom själva cafélokalen finns en glasveranda och en uteservering där man kan inta sitt fika. 

Dagen bjuder på försommarvärme och Fikapatrullen beslutar sig för att sätta sig på uteserveringen som har en vacker sjöutsikt. Fikat smakar extra bra i solskenet och så gör även det krav- och rättvisemärkta kaffet. På Cafikets hemsida skriver man att fokus ligger på naturliga produkter och man använder många ekologiska och lokalt odlade råvaror och det ger caféet ett extra plus i kanten

Vi är också nöjda med bakverken. Chokladbiskvin är generös med en god och krämig smak. Äpplepajen har en bra balans mellan äpplenas syrlighet och den sötare pajbottnen. Nöjda och belåtna fortsätter vi vår resa genom de småländska skogarna på väg mot nya äventyr! 

 

Betyg:

Fika:

Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *