EjFarm

Sugen på en god och prisbelönt glassfika? Då kan det vara läge att bege sig till Kölingared för att besöka glassfabriken EJFarm. Förra året kom EJFarm på tredje plats i det svenska glassmästerskapet som avgjordes på Stockholmsmässan, vilket ni kan läsa mer om här. Deltagarna tävlade i fyra olika kategorier och EJFarm fick sin bronsplacering i kategorin citronsorbet.

Fikapatrullen vill naturligtvis smaka på glassen och en vacker julidag styr vi kosan mot Kölingared, som ligger 14 km från Mullsjö och 24 km från Ulricehamn. På EJFarm sker hantverksmässig tillverkning av glass i en lantlig miljö. Enligt företagets Facebooksida använder man framför allt gårdens tillgångar i tillverkningen och i övrigt används lokalproducerade frukter och bär. 

Förutom glasstillverkning driver EJFarm ett café och en gårdsbutik med allehanda egentillverkade livsmedel som pärlhönsägg, marmelad, gelé, björksav granskottssirap och kakor. Det finns även möjlighet att köpa med sig glassförpackningar hem.

När Fikapatrullen kommer fram till glassfabriken möts vi av pärlhöns. Det finns även kor, får och marsvin på gården. Vi kliver ur bilen och går till gårdscaféet/butiken som ligger i en mysig renoverad lada. När vi ska beställa glassen får vi plötslig beslutsångest. Det finns så många spännande smaker att välja på. Ska vi välja popcorn, pepparkaka eller lime? Till slut fastnar vi för nutella/hasselnöt, jordnöt, bärmix och lakrits. Om man inte vill ha glass finns det vanligt fikabröd som bullar, kakor och kokosbullar. Dryckesutbudet är begränsat till vanligt bryggkaffe, men det smakar bra. Glassen är underbart god och krämig med lite tuggmotstånd i form av bär och nötter. Fikapatrullen tycker bäst om glassmaken nutella/hasselnöt. 

Personalen är trevlig och pratsam och tar sig tid för varje kund. Det är sällan vi stöter på ett så personligt bemötande. Prisnivån är helt okej med tanke på att glassen innehåller ekologiska råvaror. Fikapatrullen vill gärna ta en tur till EJFarm igen. Vi måste ju smaka på den spännande popcornsglassen!

 

Betyg:

Fika:

 
Dryck:

Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *