Lounge 385

Vill du fika gott och miljösmart i centrala Åre? I så fall kan Fikabloggen tipsa dig om Lounge 385 som ligger mitt i Station Åre, som är resecentrum och galleria. Lounge 385 har blivit omnämnt i White Guide och har fått omdömet ”god klass” vilket innebär ”en väl genomförd prestation och god nivå vad gäller antingen dryck eller bakverk”. Därtill inräknas service, miljö och stämning och sammantaget ”ska gästen uppleva ett café man gärna återvänder till”. 

Fikapatrullen är särskilt imponerade över caféets miljösmarta koncept som borde kopieras av fler fikaställen. Konceptet innebär att Lounge 385 gör sina luncher, soppor, juicer och smothies på svinn och produkter med kort datum genom ett samarbete med Ica Åre. Vi imponeras även över den trevliga och hjälpsamma personalen. Det är en härlig stämning i caféet och personalen skämtar glatt med varandra och småpratar med fikabesökarna.

Fikapatrullen har svårt att välja bland allt smarrigt fikabröd, men till slut väljer vi en ”kladdis med dumle”, som serveras med vispgrädde, och en äppelkaka med vaniljsås. Kladdkakan med dumleglasyr är mycket god och särskilt glasyren som lyfter kakans smak. Äppelkakan är gjord av vanlig sockerkakssmet, men den är ändå välsmakande och en av de bättre äppelkakor som Fikapatrullen har stött på. 

Fikapatrullen njuter verkligen av fikat och vi dröjer oss kvar länge i den mysiga lokalen i loungestil. Caféet är fullsatt och vi förstår att Lounge 385 är ett populärt ställe att hänga på. Här trängs turister med lokalbefolkningen på ett gemytligt sätt. Fikapatrullen längtar redan tillbaka till det klimatsmarta fiket och vi tror att det kan vara ett av Norrlands bästa fik. Missa inte ett besök på Lounge 385 om du är i Åre!

 

Betyg:

Fika:

Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *