Café Reval

Alingsås brukar benämnas som fikastaden: och denna benämning passar mycket bra då det finns cirka 30 olika caféer runt om i staden. När Fikapatrullen ska bestämma sig för ett Alingsåscafé att recensera – det allra första – leder detta till en svår beslutsångest. Till slut faller valet på Café Reval, som ser lockande ut med en liten uteservering alldeles vid gatan, citrusväxter i fönstret, och en ljus, mysig inredning. 
Café Reval slog upp dörrarna i mars 2017, men vi anar att caféet på något sätt hänger samman med den estniska cafékedjan med samma namn. Fikautbudet saknar tyvärr inslag av estniska drag: annars hade det varit en spännande fikanisch. Istället erbjuder caféet ett litet utbud av bakverk, varav de flesta ser riktigt smarriga ut: och är framför allt vackra att titta på. Fikapatrullen bestämmer sig för att testa en av Café Revals biskvier med lakritsfyllning och en chokladkaka med citrusfyllning. Lakritsbiskvin är en riktigt hit: den har god smak, och lakritssmaken gör sig bra i kombination till chokladen. Flingsaltet ovanpå biskvin fyller inte heller bara en dekorativ funktion, utan gör sig bra i kombination till chokladen. Även citruskakan är god, den har en saftig fyllning och citrussmaken blir en bra balans till chokladtäcket runt om kakan. 
 
Fikets dryckesutbud är något smalt, men kaffet har en godkänd smak. En av Fikapatrullens testare bestämmer sig för att dricka te, och personalen hjälper till att komma med goda råd kring valet av te. Teérna är dessutom lokalt producerade. Överlag är personalen oerhört trevlig och tillmötesgående, hon erbjuder oss påtår och vi känner oss varmt välkomna på caféet. 
Café Reval är ett litet och trivsamt fik. Inredningen är mysig och genomtänkt, och sticker ut från den standardiserade inredning som många andra caféer anammar. Framför allt känns Reval som ett mycket genuint café, med trevligt kundbemötande, gott fika och en mysig miljö. Missa inte Café Reval om ni besöker Sveriges fikastad! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *