Åre bageri

Om du har vägarna förbi Åre kan du besöka på Åre Bageri – ”det lilla bageriet vid bergets fot”. Åre Bageri är ett klassiskt och välkänt bageri i den svenska fjällvärlden. Enligt bageriets hemsida startade verksamheten i november, 1984, och den var efterlängtad av byborna. Redan från början blev Åre Bageri en succé bland lokalbefolkning och turister. Med åren har konditoriverksamheten utökats med restaurang och bar, webbshop samt glasstillverkning, Åre Glass, så numera är benämningen ”det lilla bageriet” en underdrift.

På söndagar serverar Åre Bageri under vintertid ”Snowfood Brunch for happy skiers” och på sommaren serveras ”Bikers Brunch” för cyklister och andra fikasugna. Det finns till och med cykelställ för mountain bikes utanför caféet. 

Åre Bageri är kanske mest känt för sina härliga surdegsbröd, men det finns även ett stort utbud av fikabröd alltifrån tårtor och bakelser till småkakor. Fikapatrullen vill dock varna för att prisnivån är ganska hög. Till exempel kostar en kladdkaka med grädde 75 kr, vilket är ett ovanligt högt pris. Om man är lite elak skulle man kunna kalla bageriet för en ”turistfälla”.

Cafélokalen är verkligen trevlig och det finns olika smårum där man kan sitta och fika, vilket gör att lokalen känns mer ombonad. Exempelvis sitter vi i ”Biblioteket” och rummet intill heter ”Smedjan”. Lokalens vita väggar kombineras med svarta och röda detaljer och blommönstrande textiler och det är snyggt och genomtänkt. 

Kaffet smakar bra och det gör även tilltuggen: en klassisk fjällbulle med vaniljkräm och kokosglasyr samt en morotskaka som är fint dekorerad med en liten morot. Allt är trevligt och gemytligt på Åre Bageri. Den höga prisnivån och personalens neutrala bemötande gör dock att Fikapatrullen föredrar Lounge 385 om vi ska fika i Åre.

 

Betyg:

Fika:

Dryck:

 
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *