Bulta-Majas glasscafé

Sugen på en trevlig utflykt med tillhörande glassfika? Då kan Fikabloggen tipsa om Bulta-Majas glasscafé som ligger på fästningstorget i Karlsborg. Vem var Bulta-Maja kanske ni undrar? Enligt caféets hemsida var Bulta-Maja en kvinna som bodde på Karlsborgs fästning på 1800-talet. Hon drev krogen där och ska ha haft koll på allt som hände på fästningen. Smeknamnet ”bult” kommer från hembryggt öl, som inte ska ha varit så gott att dricka. Nåväl, Fikapatrullen ska inte testa bultölet utan glasscaféet, som ligger i en mysig liten stuga. Inredningen är genomtänkt med gamla möbler och spetsgardiner. Det finns flera rum där du kan sitta och fika vid små bord. Eftersom vädret är soligt och varmt väljer Fikapatrullen att sitta på den trevliga uteserveringen. 

Fikautbudet består givetvis av glass, men det finns även ett mindre utbud av vanligt fika t.ex. bullar och småkakor. Vi väljer dock att prova något från glassmenyn som består av ett varierat utbud av glassar. Om ni är nyfikna på menyn kan ni spana in den här. Priserna är låga med tanke på vad som ingår i desserterna. Personalen är trevlig och hjälpsam när vi ber om hjälp.

Efter en stunds övervägande beställer vi Banana split som är en klassisk dessert. Den innehåller rikligt med glass och serveras fint upplagd tillsammans med strössel, chokladsås och ett kex. Glassen är välsmakande, men tyvärr är den inte egentillverkad vilket sätter ner betyget något. Dryckesutbudet är begränsat, men det är helt naturligt eftersom caféet har fokus på glassförsäljningen. Bryggkaffet smakar i alla fall gott till den goda glassen.

Sammantaget är Bulta-Majas ett café med trevlig personal, mysig miljö och rimliga priser. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *