Slottsträdgårdens Kafé

Slottsträdgårdens Kafé kallar sig för ”Malmös oas”, och Fikapatrullen har inte en enda anledning till att ifrågasätta denna formulering: fiket verkar nämligen vara omåttligt populärt. Caféet ligger i Kungsparken, vilket är en av Malmös äldsta parker. Under Fikapatrullens eftermiddagsbesök på caféet kryllar det av fikahungriga besökare (och även fyrbenta vänner som glatt lapar vatten från vattenskålarna som finns framme), och det är nästintill fullsatt överallt i den lummiga cafémiljön. Förutom sittplatserna som finns i ett inrett växthus är alla platser på caféet utomhus: och därför rekommenderas ett besök på caféet vid soligt väder. 
Caféet har två likheter med det andra Malmö-caféet vi har testat, Raw Food House (läs recensionen här), nämligen att Slottsträdgårdens Kafé också har en del raw food-fika i sitt utbud, samt att det var kö på båda fiken. Skillnaden är att kön på Slottsträdgårdens Kafé beror på att det är många gäster där som vill fika, och personalen har också ett bra upplägg som gör att serveringen flyter på smidigt. Dock bidrar mängden gäster och den tydliga arbetsuppdelningen i personalen till att bemötandet känns lite mekaniskt, och därför lyckades inte Slottsträdgårdens cafépersonal helt och hållet vinna våra hjärtan. Fortsättningsvis tycker vi även att det är trevligt att caféet erbjuder raw food-fika – framför allt för de personer som avstår från animaliska produkter – och Slottsträdgårdens Kafé har också billigare raw food-fika än Raw Food House. Dock anser vi att bakverken på Raw Food House har en större tyngd rent hantverksmässigt än den raw food-morotskaka som vi testar på Slottsträdgårdens Kafé. Den är god, har en smarrig glasyr och ser ganska bra ut estetiskt, men råvarumässigt skulle vi säga att Raw Food House vinner fajten. 
Utöver morotskakan avsmakade Fikapatrullen en jordgubbsdekorerad mazarin: som dessutom var alldeles färsk. Under köandet gick det att iaktta personalens pillande med bakandet, och mazarinerna var klara alldeles lagom till dess att Fikapatrullen skulle beställa. Mazarinen visar sig vara riktigt utsökt – vilket inte enbart beror på dess färskhet – och tacksamt nog skiljer den sig från alla typiska ”aluminiumformsmazariner”, som ofta består av för mycket skal och för lite fyllning. Denna mazarin består av rikligt med fyllning, och jordgubben blir som pricken över i:et.  
 
Till fikat avnjöts citrongräste och en cappuccino. Båda dryckerna serverades i rikliga muggar och glas, och caféet erbjöd många olika dryckesalternativ. Cappuccinon hade en god smak, och det märktes att personalen hade goda baristakunskaper. Sammantaget är Slottsträdgårdens Kafé ett härligt fik i Malmö som vi gärna återvänder till. Dessutom utgår caféet från ett ekologiskt tänk och det får naturligtvis ett plus i tanken! Om ni vill fika på Malmös förmodligen mysigaste café till ett medelpris rekommenderas Slottsträdgårdens Kafé, och mer Instagramidylliskt än såhär kan det inte bli. 
 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:

 
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *