Bar Prego

Sugen på utsökt kaffe? Då vill Fikabloggen tipsa om Bar Prego, Ulricehamn, som har ett ”tokgott” kaffe enligt caféets FB-sida. Fikapatrullen kan bara instämma –  kaffet är bland det bästa som vi har smakat under alla våra fikabesök. På Bar Prego serveras minsann inget bryggkaffe som stått i timmar och väntat på kunden utan kaffet är färskbryggt och av god kvalitét. Det finns också ett stort utbud av olika kaffedrycker. Trots kaffets höga kvalité är priset lågt. 

Bar Prego är mer som en kaffebar än ett traditionellt konditori och det präglar inredningen som  liknar en kontinental bar. Bar Prego serverar, förutom fika och glass, även smårätter och lunchbuffé med smaker från det italienska köket.  Dessutom finns en shop där man kan köpa tillbehör som kan användas för att brygga gott kaffe och te hemma. 

Bakverken på Bar Prego är inte av samma klass som kaffet. Det finns dock ett urval av egentillverkat  fikabröd, som enligt hemsidan (https://www.barprego.se/) bakas med fina råvaror ”till exempel aldrig med annat än riktigt smör och kraftig kakao”.  Fikapatrullen avsmakar en hallonmuffins och ett wienerbröd. Muffinsen är luftig med generös hallonfyllning medan wienerbrödet är ganska litet, men välsmakande. 

Om du har blivit nyfiken på Bar Prego ska du bege dig till Storgatan, som är en gågata i hjärtat av  Ulricehamn. Tilläggas kan att Bar Prego är omnämnd i White Guide Café 2017, som ger utmärkelser till Sveriges bästa caféer.  I White Guide har caféet fått betyget God klass vilket innebär ”en väl genomförd prestation och god nivå vad gäller antingen dryck eller bakverk” (https://www.whiteguide.se/restaurang/bar-prego). Service, miljö och stämning ska göra att kunden med nöje återkommer till ett god klasscafé och det gör Fikapatrullen gärna. Vi längtar redan efter det utmärkta kaffet och den mysiga kontinentala kaffebarmiljön. 

 

Betyg:

Fika:

Dryck:

Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *