Kafé Cykelstaden

Visst är Kafé Cykelstaden ett härligt namn på ett café! Dessutom är det härligt att Kafé Cykelstaden har en grön hälsoprofil med enbart vegetariska och veganska bakverk. Här kan du också äta vegetarisk lunch om du är sugen på annat än fika. Du undrar kanske var du kan hitta Kafé Cykelstaden och svaret är att fiket finns inne i Jönköpings stadsbibliotek och länsmuseum. Därför går det finfint att varva museibesöket och bokläsningen med ett gott fika.
Fikapatrullen avsmakar en vegansk kanelbulle och en vegetarisk citronpaj med tillhörande vispgrädde. Vi är imponerade av den saftiga och välsmakande kanelbullen med lagom kanelsmak. Citronpajen är också god och den syrliga citronsmaken passar bra ihop med vispgrädden. Det ekologiska kaffet är gott och det finns även ett utbud av andra kaffedrycker.

På Kafé Cykelstaden kan du sitta i lugn och ro och plugga eller läsa en medhavd bok. Lokalen är ganska stor och den skulle kunna vara mer ombonad. Men tanken är att olika evenemang ska kunna ordnas ihop med biblioteket och då krävs det en större lokal med plats för många människor. Det finns en trevlig utegård om du har lust att sitta utomhus och fika. Personalen är vänlig och hjälpsam när vi frågar om de olika bakverken. Sammantaget är vi nöjda med det fika som vi har avnjutit till ett medelpris, och framför allt är vi nöjda med att ha fikat veganskt – och på ett sådant sätt bidragit till ett bättre jordklot. Hur bra låter inte det!? 

 

Betyg:

Fika:

Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *